Taş temel yapı malzemeleri arasında yer alır ve kullanım alanına göre pek çok avantaja sahiptir. Konutların taş olarak yapılması yaz aylarında özlediğimiz serinlik hissini verirken kışın ise yapının daha sıcak olmasını sağlar. Soğuk, kar, yağmur ve sıcak gibi çevresel ve doğal pek çok faktöre karşı taş en doğru ve önemli seçimdir.

Aşırı sıcak ve soğuk olan alanlarda kullanılan malzemeler genellikle yalıtım malzemesiyle kaplanmak zorundadır. Ancak taştan yapılmış bir evin böyle bir koruyucuya ihtiyacı kesinlikle yoktur. Taş kendi kendine yalıtım yapan bir yapı malzemesi olarak bilinir.

Taşın yalıtım konusunda destek sağladığı önemli hususlardan birisi de ses yalıtkanlığının olmasıdır. Yani eğer ki siz mekan içerisinde sesin olmamasını tercih ediyorsanız bu durumda taş sizin bu beklentinizi karşılayabilecek en güzel malzemedir. Taştan yapılan bir evin içerisine ve evin içerisinden dışarıya ses çıkmayacaktır.

Taştan yapılmış bir ev böcek, haşere ve nem geçirmezdir. Bu nedenle çok uzun yıllar boyunca taş evinizde mutlu ve mesut bir şekilde yaşarsınız.

Taş Bakım Gerektirmez

Taş yapılar bakım gerektirmez, bu nedenle diğer uygulamalarda olduğu gibi ek masrafı yoktur. Taş yapılar boyanmazlar ve sonsuza dek yapıları bozulmadan aynı şekilde kalabilir. Diğer malzemelerle yapılan uygulamalar zamanla çatlar, yıpranır ve boya gerektirir. Taşın rengi değişiyor olsa da özelliğini ve görünümünü asla değiştirmez.

Evinizin ister tamamı ister bir bölümü taş olabilir ve her şekilde de mekanda estetik ve şık bir görünüm ortaya çıkar. Ancak oturduğunuz evde daha sonrasında taş uygulaması yapmayı düşünüyorsanız bu durumda yapılabilecek olan evin yeniden yıkılıp yapılması değil duvarların kültür taşı ile kaplanarak doğal bir görünüm sağlamasıdır. Kültür taşları doğal bir taş görünümüne ve rengin sahiptir. Boya gerektirmez ve uygulaması kısa sürer. Doğru bir usta tarafından yapılan uygulama sonrasında ev adeta taş duvar görüntüsü alır.

Taş küçük ayrıntı seven ve değer verenler için çok harika bir malzemedir. Klasik olmasına karşın hiçbir zaman değişmez. Ebat ve görüntülerinin hiçbiri birbirine benzemiyor olsa da yan yana getirildiğinde asla görüntü kirliliğine neden olmazlar.

Taş evler, yüksek ısı yalıtımı, dayanıklılık ve estetik açıdan üstün özellikleriyle öne çıkar. Doğal taş malzemeler sayesinde uzun ömürlü, enerji verimli ve çevre dostu yaşam alanları sunan taş evler, geleneksel ve modern mimaride benzersiz bir seçenek. Taş evlerin avantajlarını keşfedin

Formu Doldurun

Ürünlerimiz ve Referanslarımız Hakkında Bilgi Almak İçin Bizlere Ulaşabilirsiniz.